19.09.2018

Spominski dan ob 100. obletnici rojstva prof. dr. Marjana Plaperja

V sredo, 19. septembra, bo z začetkom ob 10. uri v veliki predavalnici Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekala konferenca ob 100. obletnici rojstva prof. dr. Marjana Plaperja. Prof. dr. Plaper je bil vodilni snovalec vključitve našega elektroenergetskega sistema v zahodnoevropsko sinhrono interkonekcijo.

• Spomin na zaslužnega profesorja bodo obudili
  1. Rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Igor Papič,
  2. Dekan Fakultete za elektrotehniko, prof. dr. Gregor Dolinar,
  3. Dekan fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI), Univerze v Mariboru, prof. dr. Borut Žalik,
  • Profesor Plaper kot pedagog, raziskovalec in mislec bosta predstavila prof. dr. Maks Babuder in Silvo Balant,
  • Kako je prišlo do vključitve v evropsko elektroenergetsko interkonekcijo UCPTE 17 let pred osamosvojitvijo Slovenije in vloga profesorja Plaperja?, bo predstavil mag. Vekoslav Korošec,
  • Sedanje stanje slovenskega Prenosa električne energije, in izzive prihodnosti, bo predstavil predstavnik ELES-a,
  • Prehod energetike na nove vire in izzive elektroenergetskega sistema, bo predstavi prof. dr. Ferdinand Gubina,
  • Zaključne misli in sporočilo javnosti

Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Lepo vabljeni!